beebiblogi

Müüdid lapse soo ennustamisest

Täna ma purustan müüte. Justnimelt neid, mille järgi vananaiste või vanade rahvatarkuste järgi lapse sugu üritatakse ennustada.

Üleüldse olen mina arvamusel, et ega need asjad väga täppi pidada ikka ei saagi. Mõnel puhul lihtsalt joppab nii, et läheb täppi. Näiteks kõhukuju – no mis loogika järgi on poissi kandva naise kõht teravam. Loogiliselt mõeldes, mis moodi see poisi keha siis nii teistsugune tüdruku omast on, et ta peaks kõhukuju muutma, eksole. Minu arust doesn’t make sense.

baby-girl-boy--z

Siin on siis mõningad, mis minu puhul üldse paika ei pidanud. :)

Südamelöökide sagedus – Räägitakse, et tüdrukutel on see kiirem, 140+ ja kui alla selle, siis on tegu poisiga. Minu tüdrukul on see sagedus aga täitsa 130 kanti ja üldiselt kogu aeg sinna 140 või alla selle olnud ehk siis – MÜÜT!

Paaris ja paaritu – Maiad olevat ennustanud sugu ema vanuse ning lapse eostamise aasta järgi. Kui mõlemad on paaris, tuleb tüdruk. Kui üks on paaris ja teine paaritu, on oodata poissi. Mina olin paarisarvuline ja eostamise aasta oli aga paaritu, nii et jällegi – MÜÜT!

Tujukus – kui sa käitud kui hullumeelne, siis on tegu tütrega. No ma ei tea, päris hullumeelselt ma küll enda arust ikka käitunud ei ole., vähemalt mitte tavapärasemast hullumeelsemalt. MÜÜT!

Iiveldus – Teadagi viitab metsik iiveldus sellele, et tüdrukut ootad ja iivelduse puudumine poisile. Minu emal ei iiveldanud kui ta mind ootas ja ka miljonitel teistel naistel ei iivelda, kes ootavad tüdrukut. Mina pole samuti kordagi iiveldanud. MÜÜT!

Peopesad – Kui on kuivad, siis ootad poissi, kui pehmed, siis tüdrukut. Minul on peopesad üsna kuivad mu arust. Vähemalt tunnen päris tihti, et võiks käsi kreemitada. Iseasi, kas viitsinud olen, aga ikkagi – MÜÜT!

Isud – Ajab soolast sööma? Järelikult ootad poissi. Kui magusat – siis tüdrukut. Selle ennustuse põhjal peitub minus meesnaine või nainemees, sest isud on seinast-seina vahelduvad. Kord tahaks soolast ja kord tahaks magusat. Oleneb, kas peaks sööma midagi toitvamat või mitte. Natuke rohkem magusalembeline olen kogu aeg aga olnud. Igatahes arvan, et seegi on MÜÜT!

Välimus – Tüdruk võtab välimuse naiselt ära. Ilus rase on see, kes poissi ootab. No koletis ma nüüd enda ja ka teiste arust ei ole selle rasedusega. Pigem ikka pakutud just seetõttu, et ju ma poissi ootan, et välimusest ära pole läinud, seega vast ikka MÜÜT!

Nii et käige ikka ultrahelis või oodake lapse sünd ära.. või vaadake neid ennustusi pigem nalja viluks, et näha, kas läheb täppi. Tõe pähe neid igatahes võtta päris ei tasu.

Kindlasti saate teie ka müüte purustada ja võite neist kommentaarides teada anda. :)

11 kommentaari

 • I

  Eks need ennustamised ongi pigem sellised meelelahutuslikud. Ise ootan pikisilmi, mil meie perre ükskord see lapsuke jõuab. Seni pole kahjuks õnne olnud:(
  Aga aitäh Sulle, et kirjutad. On mida oodata:)

  • Kats

   Päris paljud paistavad neid minu arvates siiski üsna tõepähe võtma. Tekib ju ikka see, et “minu tuttaval oli nii ja järelikult ikka peab paika ka.” :D
   Kas ise oled triibuootel või lihtsalt ei ole õige aeg? :)

   • Blogi lugeja

    Ega ausalt öeldes ise ka uuriks ja olen uurinud, et mis soost laps võiks tulla:) loomulikult ei võta tõepähe, aga on tõepoolest inimesi, kes pimesi seda usuvad. Ja tõesti just selletõttu, et tuttavatel on ju paika pidanud;).
    Ma olen juba üle poole aasta triibuootel, aga ei miskit seni. See pool aastat pole küll pikk aeg, aga igakuiste pettumuste jada tekitab tunde nagu see lapse saamine kestaks juba aastad.
    Sulle soovin aga kõike ilusat ja palju rõõmu emmeks saamise puhul.

    • Kats

     Ma kahjuks ei tea, mis tunne on muudkui üritada ja oodata, aga ma loodan, et sul peagi ikka näkkab. :)
     Eks räägitakse ju, et nii kui mõtted Sellelt mujale saad, siis juhtub suurema tõenäosusega ja mida rohkem soovid ja üritad ja mõtled sellele, seda raskemalt see tuleb. Nii et lase mõtted ikka vabaks, pisike paus sisse ja saad endale jõuluks triibud ehk. ;)

 • Mammu

  Oma esimese raseduse ajal kuulsin veel sellist asja, et kui on poiss, siis läheb nina suuremaks. Kuna mul on niigi veidike komplekse oma nina kohta, siis ma ei olnud üldse õnnelik kui mulle seda öeldi, aga mul on selline tunne et see on vist tõsi…:D Mul on kaks poissi nüüd. Aga see kõhukuju läks ka minu puhul täppi ja m,a isegi suutsin mingisuguse imeliku loogika sinna tuua: tavaliselt on poisid suuremad ja “söövad” rohkem kõhus, mis tähendab, et kaal läheb sinna aga kui on tüdruk, siis läheb ema ise mujalt rohkem rasva :D Välimuse müüt on ilus luulelik ja armas muidu. Ainult et mina olin esimese pojaga nagu harakas ja teisega nagu värselt õitsev lilleke :D
  Ma pole sind veel kaua jälginud või võibolla on see mul lihtsalt kahe silma vahele jää,nud, aga millal sul tähtaeg on?

  • Kats

   Tähtaeg on 3.oktoober.
   Ja no nagu öeldud, eks nende müütidega see asi ole, et vahel lihtsalt joppab et läheb täppi ja vahel mitte. Igatahes ma ei usu küll, et neid kindlapeale võtta saab. :D Täiesti oleneb ju rasedusest ja sellest kuidas su keha sellele rasedusele reageerib.
   Ja nina asi ei ole ju samuti üldse loogiline. No ma ei suuda selliseid asju uskuda. :D Kuidas saab väike beebi kõhus sinu nina kasvu või suurust küll mõjutada, haha. :D

 • Triinu

  Mina oma poissi oodates sain kohutavast iiveldusest ja oksendamisest lahti alles 17.nädalal. Ja pakuti kogu aeg, et ju siis on tüdruk :D

 • ailialber

  Minul läheb nende müütide järgi küll täppi, poiss mis poiss :D Kui veel lapse sugu ei teaks, siis ilmselt raiuks julgekt edasi, et mul erandid tüdrukuga :D

  • Kats

   No eks ta vast valdaval enamusel lähebki täppi, ega muidu neid ei järgitaks nii hoolega ja ei peetaks “õigeks” vms. :D Aga tore on olla see, kes saab risti vastupidi ikka teha – nii minulik. :D

 • sofi

  Njh sellega on ju 50/50 eksimisvõimalus või täppi panek. :)
  Eks suure tõenäosusega läheb nii mõnelgi täppi ja paljudel on nagu vaja kohe millessegi uskuda.

 • Svea

  Mul arvasid ka kõik, et ootan poega, sest nägin suhteliselt hea väöja kõht ei olnud väga suur (ok, nüüd tagantjärgi pilte vaadates olin nagu emalaev aga endale sel hetkel tundusin ka väga väike olevat, haha) :D
  mul ka need müüdid ei pidanud paika:)

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga