igapäev,  Kodu

Isetegemise lainel: diivanilaua uuendus

Viimasel ajal on mulel mingine imelik askeldamise ja isetegemise laine peale uhunud. Muud ma ei tee, kui et mõtlen, mida saaks teha ja kust saaks midagi putitada ja millelegi oma käed ja mõttelend külge panna. :D

No näiteks kasvõi see postrite disainimine. Kui ma aasta tagasi ütlesin, et ma ei teeks seda asja iial kellelegi teisele, sest see oli nii tüütu ettevõtmine, siis nüüd hullan meeleldi Photoshopis ringi. Seda enam, vähe sellest, et ma Photoshopis disainida “oskan,” tundsin ma ühel hetkel, et netis leiduvatest avalikest materjalidest, mida ma üldiselt kasutan, jääb väheks – ei ole päris oma nägemise järgi. Nii et.. et veel paremini asju teha, tuleks ikka ise ka kaasa aidata.

Alustasin sellega, et viimasele projektile tegin aluspinna elemendid käsitsi ja skännisin arvutisse ja panin nad siis kokku. Siis aga jõudsin ma selleni, et need vesivärvitaustad on nii imelised ja kui raske saab neidki ise teha olla. TAHAN ISE TEHA! Aga.. mul ei ole vesivärve. Aga eks ma nad kuskilt muretsen ja katsun kätte ka selle peal. Damn, vesivärvitehnika on lihtsalt nii ilus ja armas, et ma olen ikka megaõnnelik kui ma selle loomisega ise hakkama saan. :D

Photoshopist annab edasi liikuda ka igasuguste muude DIY projektide juurde. Juba ammu oli meeltes mõlkumas niisugune projekt, et diivanilauaga midagi ette võtta ja sellele uus eluke anda. Ilus laud oli, aga miski oli nagu mööda. Ei sobinud kuidagi kogu meie ülejäänud mööbliga ja selle pruun toon oli niisugune ebamäärane.

Esialgne mõte oli värvida jalad valgeks ja pealne tumepruuniks, sest just selline on pea enamik meie mööblist. Üldiselt valge, aga tume-punakaspruuni pealsega. Kui ma aga lõpuks värvimistöö ette võtsin, siis võõpasin ma laua aga üleni valgeks ja mulle tundub, et nii on ka täitsa hea. Meil on nagunii tegu niivõrd pimeda elutoaga, sest rõdu neelab enamiku tuppatulevast valgusest endale ja valge laud muudab toa näiliselt ikka jupikese võrra valgemaks.

Üks mõte on mul lauaga seoses veel, seega tembeldan ma ta hetkel poolikute tööde hulka. Nimelt tahaks ma klaasi alla kuidagi riide panna, ehk et laua alumine riiul ei oleks läbi klaasi paista. Riiegi on välja valitud, mis annab lauale mõnusalt romantilise ilme, aga… ma ei ole veel välja mõelnud, mismoodi ma ta sinna laua/klaasi alla kenasti sättida ka saan. Peab leiutama. :D

Pooleli on mul hetkel ka mingisugused lillepottide ilmestamised ehk siis Keio ostis üks päev 2 potitaime, aga nende potid on nii ilmetud, et ma mõtlesin neile vunki juurde anda. Üks ei õnnestunud päris nii, nagu ma tahtsin, nii et pean ta uuesti üle tegema ja teine on parajasti tegemisel, aga.. läks ka nats pekki. Eks ma üritan parandada ja neile ikka enamvähem korraliku väljanägemise anda. :D Näitan siis teile ka, kui valmis saan! :)

Aga hetkel näitan diivanilaua enne ja pärast pilti. No täiesti uus eluke asjal sees! Aga.. eks ma värvisin hoolika hoolitsusega ka. Mingi 5 päeva vist värvisin seda, kui mitte rohkem, sest lasin ikka korralikult kuivada ja siis jälle lihvisin ja tegin üle ja putitasin üksikuid kohti ka. Täna lõpuks tõin ta tuppa. Uhke olla. :D
IMG_6210-1 IMG_6312-1 IMG_6308-1

12 kommentaari

  • Katre

   Einoh, võib-olla lihtsalt natuke valgem päev ka, kui esimese pildi tegemise ajal. Ausalt, pilves ilmaga on tuba pea päev otsa pime, aga täna on päike väljas ja seetõttu natuke valgem. +++ siis hele laud ka ehk annab jumet juurde. :D

  • Katre

   Pva liiliga saavat ka. Küsimus on aint, et kas pärast selle sealt niimoodi maha ka saab, et klaas puhtaks ja ilusaks saab (kerge vaevaga)? Võib olla mingi hetk tahaks nagu kanga alt ära võtta ja niisama laual olla lasta, aga uut sama lõikega klaasi ei…viitsi ega raatsi raha eest sebima hakata. :D

 • Sigrid

  Riie klaasi järgi välja mõõta ning liimida selle ääre külge, millele klaas toetub. Siis ei jää liimitud osa näha ja on tulevikus võimalik seda sealt ka eemaldada. See äär on piisavalt lai, et selle külge liimida. Ma ei oska nii hästi selgitada aga vast saad aru. Siis ei peaks klaasi külge seda liimima hakkama, sest vaevalt et seda pärast lahti saaks sealt..

 • www.minajamuud.blogspot.com

  Valge näeb välja nagu uus :)

  Ilus!

  Mul on pidevalt miljon ideed peas, et kui teeks seda, teist ja kolmandat :D Ma ei jõua kahjuks kõike muidugi reaalselt teostada ja kui mööblit tuuniks, siis paljud asjad ehk algmaterjali tahaks võimalikult palju kirbukalt või mujalt “prahihunnikust” õnnelikult leida. Tasapisi. Iga tuunimine nõuab aega ja eriti siis kui tuunida midagi esimest korda teatud tehnikat kasutades.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga