Intervjuu Lovisa Burfittiga

Lovisa looming vol.1

Lovisa looming vol.1

On see teil esimene kord disainida riideid tulevastele emadele?
Jah, see on esimene kord. Ajastus muutis selle töö minu jaoks eriti põnevaks ja toredaks. Kui mulle see töö anti, ootasin ma oma esimest last.

Missugune tuleb teie arvates tulevaste emade kevadmood?
Minu arvates tuleks tulevaste emade moes alati järgida uusi trende. Seetõttu püüab ka mu sellekevadine kollektsioon samu moetrende arvestada mis teisedki kollektsioonid. Mõistagi tuleb siin arvestada mitmeid praktilisi aspekte. Rõivad peavad olema piisavalt avarad, sest tulevase ema kõhuke paisub kiiresti. Ma ei arva, et emariiete valik oleks liiga lai. Kõik moodsamad asjad lähevad väga kiiresti müügiks. Oma esimese raseduse ajal nägin, et on üsna raske leida riideid, mida hea meelega selga paneksin.

Kas riiete disainimine lapseootel ja mitte lapseootel naistele erineb millegi poolest? Milles on erinevus?
Minu meelest ei ole üldse erinevust. Mõningaid praktilisi asjaolusid tuleb siiski arvestada, näiteks et riided võimaldaksid mahutada ka beebikõhtu, mis enamasti kasvab väga kiiresti.
Väga oluline on, et riided oleksid pehmed, siidised ja seljas mugavad. Näiteks oleks hea, kui pluus on piisavalt pikk, et katta kasvavat kõhtu kogu ulatuses. Pükste vööosa peaks olema reguleeritav.

Millised on lapseootel naiste tüüpilised rõivastumisvead?
See ei ole lihtne küsimus. Ma ei arva, et nad mingeid vigu teeksid. Pigem on asi selles, et igaühel meist on oma stiil, ja seda ka lapseootel olles.

On teil soovitusi, kuidas panna kokku üks korralik „emagarderoob” raseduskuudeks?
Üks soovitus oleks koostada plaan aegsasti. Kui näete sobivat riideeset, ostke see kohe ära. Nägin, et mulle huvi pakkunud rõivad osteti kohe ära. Poodides ei olnud ilusaid kollektsioone lapseootel naistele.
Kui leiate meeldivaid pükse ja seelikuid, siis nendele on hea oma garderoob üles ehitada. On väga oluline alustada pigem varem kui hiljem, sest kõht suureneb tõesti kiiresti. Pükse ja seelikuid peaks olema üsna lihtne kombineerida teiste garderoobis leiduvate riideesemetega – nii igapäeva-kasutuses kui ka pidulikul puhul.

Lovisa looming vol.2

Lovisa looming vol.2

On teil mingeid erilisi riietumisnippe, mida lapseootel naistele soovitada?
Austage oma keha ka raseduse ajal. Lubage endale kauneid ja mugavaid riideid. Unustage kõrged kontsad, et nii teie kui ka teie laps saaksid ennast hästi tunda.

Oli teil midagi konkreetset mõttes, kui Lindexi emadekollektsiooni lõite?
Ma ei tahtnud keskenduda rasedusele. Minu illustratsioonidega särgid kuuluvad küll lapseootel naiste kollektsiooni, ent samahästi võiksid need illustratsioonid olla trükitud tavakollektsiooni särkidele.

Kust saite inspiratsiooni Lindexi toodete loomiseks?
Hetkel tundub mulle, et kõiges, mida ma teen, on palju Pariisi mõjutusi.

Kuidas valisite särkide kolm pilti? Kas mõtlesite millelegi konkreetsele?
Mulle tundub, et sinna sattus mingis mõttes Pariisi temaatika. Mulle meeldib visandada sealset arhitektuuri, sest selles on midagi nõiduslikku. Viimasel ajal olen olnud sellest suures vaimustuses. Töötasin ka ühe raamatu kallal, mille tegevus toimub Pariisis.

Kas teil on endal ka lapsi? Kuidas te ise raseduse ajal riietusite?
Jah, mul on poeg, kes sündis tänavu oktoobris.
Usun, et riietusin üsna samamoodi nagu tavaliselt. Järgin trende, mis mulle meeldivad. Ikkagi mõtlesin üsna palju sellele, et riided oleksid mugavad, pehmed ja kerged kanda. Samal ajal püüdsin võimalikult kena välja näha.

Igal kunstnikul on tavaliselt seotud oma loominguga mingi lugu. Milline on teie lugu?
Ma olen aastaid elanud Pariisis. See on mind väga palju inspireerinud. Mulle pakuvad loomeainest kohad, kus olen elanud, ja mind iga päev ümbritsevad inimesed ning loodus. See kõik väljendub mu loomingus. Ka muusika on minu loomeprotsessis ülitähtis. Hiljuti lõpetasin töö laste pildiraamatuga.

Raamatu autor on Pariisis elav rootslanna Andrea de La Barre de Nanteuil. Pildid joonistas Lovisa Burfitt. Raamat jutustab Linnu-Preilist, kes elab keset Pariisi uhkes korteris koos oma lindude, kasside ja kummalise rõdumööbliga. Raamat ilmub 2014. aasta märtsis.

„Meie arvates sobib raamat Linnu-Preilist vanusele 9–99 aastat. Üle kõige loodame, et seda loetakse ette ning et see pakuks naudingut nii ettelugejale kui ka kuulajatele. Raamatus on ka pisut „moehuumorit”, kuid see ei ole loo enda ega raamatu sõnumi koha pealt tähtis. Need on vaid väiksed naljad täiskasvanud lugejale,” ütleb Lovisa Burfitt.

Lovisa looming vol.3

Lovisa looming vol.3